Links og DA / DR

Efter udfasningen af offentlig tilgængelig Pagerank via Google, har mange set sig om efter en anden metode, at måle et domænes linkstyrke og autoritet på.

Desværre begår mange de samme traditionelle fejl, når de forsøger at bedømme et links værdi, som da Pagerank kunne aflæses direkte for et domæne.

Der fokuseres kun på tallet og ikke baggrunden for tallet.

Mange anvender f.eks. Ahrefs DR tool, der viser domænets samlede antal indgående links og styrken heraf med et tal fra 0 til 100.

Tallet siger intet om relevans og kvalitet

Et godt link er relevant. Derfor er et ”godt link” både fra et relevant domæne og et domæne med høj DR.

Relevansen er svær at opnå på alle links, men som udgangspunkt bør du vurderer et links relevans og vægte den meget højt.

Det skal gerne være fra et domæne, der beskæftiger sig primært med det emne / niche / produkt / service som dit eget website beskæftiger sig med.

Pas på med expired domains

Rigtig mange sblogs (spam blogs) er baseret på et opkøbt lukket domæne for at forsøge, at opnå fordel af de indgående links til domænet.

Prøv at læg mærke til hvor dårligt den type domæner ranker.

De er nærmest usynlige i Google trods der ligger masser af artikler i fin kvalitet på dem.

Det er der naturligvis en grund til.

I slutningen af 2016 indførte Google en algoritmeændring, der devaluerer linkværdien på domæner, som 301 redirecter alle gamle undersider til forsiden – hvis forsiden ikke indeholder noget relevant. Læs om det her.

Netop dem metode anvender stort set alle splogs og derfor opnår de ikke fordel af de gamle links.

Det kan du desværre ikke se, når du måler på DR / DA, da der ikke tages højde for den slags i de forskellige tools hertil.

Det vil se ud som om, et domæne har meget høj DR, men langt de fleste indgående links har fået deres værdi devalueret.

Der vil naturligvis være sandsynlighed for, at dele af de indgående links (primært dem der peger til domænets forside) stadigvæk flower pagerank, men ikke i så høj grad som før.

Panda tager resten

Googles Panda algoritme ser bl.a. på eksterne links – altså links ud fra et domæne og linkes til noget irrelevant, vil linkets pagerank blive devalueret.

Det betyder, at links fra en sblog i lang de fleste tilfælde ikke vil tælle – det vil de kun, hvis domænet tidligere har omhandlet det emne dit website omhandler.

Herudover vil et irrelevant eksternt link også skade den sblog det ligger på og dermed endnu mere devaluerer linkværdien.

Sblogs baseret på expired domains er derfor ikke vejen frem i 2017, hvis du vil opnå en god effekt af indgående links.

Du kan godt opnå effekt fra sblogs

Det kræver at det opkøbte domæne tidligere har omhandlet det emne, der nu ligger på bloggen og at det er relevant for dit website.

Herudover skal der ikke være 301 redirectet 100% til forsiden, men der skal være oprettet artikler med samme urls som det tidligere domæne havde og redirectes dertil.
Det er ganske få, der arbejder så grundigt med expired domains – så pas på.

Skab relevansen selv

Meget relevante links er svære at opnå, men relevans kan også opnås ved at vælge den rigtige kategori at tilføje dit website i f.eks. et linkkatalog eller en artikeldatabase.

Dit link vil være langt mere værd for dit website, hvis det er i den rigtige kategori.

Sørg for dit link er i en relevant lang artikel og link til den fra andre relevante artikler, så relevansen højnes.

5 linjers tekst er ikke meget for Google at arbejde med, så publiser altid gode lange artikler med H1 overskrifter, der ikke overlader emnet til fantasien.

-og anvender du knap så gode kilder, så sørg for at backlink til dem.

Muligheder for gratis links:

https://heylink.me/Danskelinks/